A- A A+
1.jpg

Polityka prywatności

Urząd Gminy w Czerwinie szanuje prawo do prywatności kontaktujących się z Urzędem Interesantów, w szczególności dba o ochronę ich danych osobowych oraz stosuje odpowiednie rozwiązania organizacyjne i techniczne zapobiegające ingerencji w prywatność Interesantów przez osoby trzecie. Nasze działania są ukierunkowane na zagwarantowanie Interesantom poczucia pełnego bezpieczeństwa na poziomie odpowiednim do obowiązującego prawa, w tym:

  1. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych);
  2. Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną;
  3. Ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne.

Polityka prywatności oraz wykorzystania plików Cookies w serwisie internetowym Urzędu Gminy w Czerwinie

Korzystanie z Serwisu UG w Czerwinie jest realizowane za pomocą bezpiecznego protokołu SSL, który istotnie zwiększa ochronę transmisji danych w sieci Internet.

Informujemy, że w ramach Serwisu mogą zostać zamieszczone zewnętrzne linki umożliwiające jego Użytkownikom bezpośrednie dotarcie do innych stron internetowych bądź też podczas korzystania z Serwisu w Państwa urządzeniu mogą być dodatkowo umieszczone pliki Cookies pochodzące od innych podmiotów w szczególności od dostawców takich jak: Facebook, Twitter, Google+, w celu umożliwienia Państwu skorzystania z funkcjonalności Serwisu zintegrowanych z tymi serwisami. Każdy z dostawców określa zasady korzystania z plików Cookies w swojej polityce prywatności w związku z czym nie mamy wpływu na prowadzoną przez dostawców politykę prywatności oraz wykorzystywania plików Cookies. Ze względów bezpieczeństwa zalecamy, aby przed skorzystaniem z zasobów oferowanych przez inne strony internetowe lub serwisy, każdy Użytkownik zapoznał się z dokumentem dotyczącym polityki prywatności oraz wykorzystywania plików Cookies, jeżeli zostały one udostępnione, a w razie ich braku skontaktował się z administratorem danej strony lub serwisu w celu uzyskania informacji w tym zakresie.

Słownik pojęć:

  • cookie - jest to niewielka informacja zapisywana przez serwer na komputerze Użytkownika, którą serwer może odczytać przy ponownym połączeniu się z tego komputera,
  • log systemowy - jest to informacja, jaką przekazuje serwerowi komputer Użytkownika przy każdym połączeniu, może zawierać różne dane (np. numer IP), z których można mniej lub bardziej dokładnie ustalić skąd nastąpiło połączenie,
  • adres IP - indywidualny numer, który z reguły posiada każdy komputer podłączony do Internetu, numer IP może być na stałe związany z danym komputerem (statyczny) lub przydzielony mu na dane połączenie (dynamiczny),
  • protokół SSL - specjalny standard przesyłania danych w Internecie, w którym transmisja jest kodowana, w odróżnieniu od zwykłego przesyłania, gdzie transmisja odbywa się otwartym tekstem.

I. Administrator i Inspektor Danych Osobowych

  • Administratorem danych dotyczących Użytkowników gromadzonych z wykorzystaniem Serwisu jest:

Wójt Gminy Czerwin Grzegorz Długokęcki
plac Tysiąclecia 1

07-407 Czerwin
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

  • Inspektor Ochrony Danych
    kontakt:  
    Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub tel. 29 761 45 67

 II. Gromadzenie danych

W zakresie korzystania z Serwisu przez Użytkownika przechowujemy zapytania http kierowane do serwera. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL i dotyczą:

  • publicznego adresu IP urządzenia końcowego, z którego nadeszło zapytanie;
  • nazwy stacji Użytkownika – identyfikacja realizowana przez protokół http, o ile jest możliwa;
  • nazwy Użytkownika podawana w procesie autoryzacji;
  • czasu nadejścia zapytania;
  • adresu URL strony poprzednio odwiedzanej przez Użytkownika (tzw. referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez zewnętrzny odnośnik;
  • informacji o przeglądarce Użytkownika;
  • informacji o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji http.

Powyżej wskazane dane nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony Serwisu.

Serwisy nie zbierają w sposób automatyczny żadnych informacji za wyjątkiem informacji zawartych w plikach Cookies. Gromadzone w ten sposób informacje wykorzystywane są m.in. do:

  1. zarządzania Serwisem;
  2. stwierdzania ewentualnych zagrożeń bezpieczeństwa;
  3. badania zagregowanego ruchu Użytkowników w ramach Serwisu oraz w celach statystycznych, w tym z wykorzystaniem narzędzi Google Analytics oraz GetResponse, jedynie w przypadku gdy dodatkowo prowadzone są kampanie mailingowe;

Użytkownik w zakresie korzystania z funkcjonalności Serwisu może jednak zostać poproszony o podanie następujących danych osobowych:

  • imię i nazwisko;
  • adres poczty elektronicznej (adres e-mail);
  • numer telefonu;
  • adres i nazwa firmy;
  • treść wiadomości kontaktowej.

Podanie danych wskazanych powyżej jest dobrowolne jednak bez ich podania może nie być możliwe korzystanie z Serwisu w zakresie funkcjonalności, które tego wymagają (np. obsłużenie zamówienia publikacji)

III. Przetwarzanie danych osobowych

Zebrane za pośrednictwem Serwisu dane dotyczące Użytkownika mogą być wykorzystane w celu ustalania dostosowania zawartości Serwisu do potrzeb Użytkownika oraz w celu udzielenia odpowiedzi na skierowane z wykorzystaniem formularza kontaktowego zapytanie przez Użytkownika.

Gromadzone dane osobowe Użytkowników nie są przekazywane organizacjom międzynarodowym czy do państw trzecich. Dane osobowe mogą być przetwarzane przez inne podmioty zgodnie z prawem Unii lub prawem krajowym.

Dane osobowe zebrane za pośrednictwem formularzy, na które Użytkownik wyraził zgodę przetwarzane są w celu i okresie niezbędnym do prawidłowego obsłużenia zadania. Szczegóły określają odpowiednie klauzule znajdujące się pod konkretnymi formularzami.

Prawa Użytkownika

Użytkownik w zakresie procesu przetwarzania jego danych posiada uprawnienia:

  • dostępu do danych;
  • sprostowania danych;
  • usunięcia lub ograniczenia przetwarzania;
  • wniesienia skargi do organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;

IV. Wykorzystanie plików Cookies

  • Serwis, zgodnie z art. 173 Ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne, korzysta z plików Cookies stanowiących dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika. Pliki Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

    Pliki Cookies wykorzystywane są w celu:

    1. ułatwienia Użytkownikowi korzystania z Serwisu podczas jego przeglądania;
    2. późniejszego skojarzenia Użytkownika w przypadku ponownego połączenia Serwisu z urządzeniem na którym zostały zapisane;
    3. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    4. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do określonych preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych, dostosowanych do indywidualnych potrzeb Użytkownika;

    W ramach Serwisu wykorzystujemy następujące rodzaje plików Cookies:

    • „sesyjne” - przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej;
    • „stałe” - przechowywane w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików Cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika;
    • „wydajnościowe” - umożliwiają zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
    • „niezbędne” - umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu;
    • „funkcjonalne” - umożliwiające zapamiętanie wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika;
    • „własne” - zamieszczane przez Serwis;
    • „zewnętrzne” - pochodzące z witryny zewnętrznej niż Serwis;

    Informacje w żaden sposób nie są łączone z danymi osobowymi Użytkownika Serwisu i nie są wykorzystywane do określenia tożsamości Użytkownika. Zakres informacji zbieranych automatycznie zależy od ustawień przeglądarki internetowej Użytkownika. Użytkownik powinien sprawdzić ustawienia swojej przeglądarki, aby dowiedzieć się jakie informacje są udostępniane przez przeglądarkę automatycznie lub w celu dokonania zmiany tych ustawień. W tym celu zalecamy zapoznanie się z treścią „Pomocy” używanej przeglądarki internetowej.

    Zmiana warunków przechowywania lub otrzymywania plików cookies jest możliwa poprzez konfigurację ustawień w przeglądarkach internetowych, np.:

    Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych tj. przeglądarka internetowa, zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików Cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików Cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików Cookies. Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja stosowanej przez Użytkownika przeglądarki internetowej.

    Jeśli Użytkownik nie chce otrzymywać plików Cookies, może zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Jednak wyłączenie obsługi plików Cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa lub utrzymania preferencji Użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach także uniemożliwić korzystanie z Serwisu.

Gminny Ośrodek Kultury w Czerwinie
ul. Szkolna 1, 07-407 Czerwin
NIP 758-23-55-169
tel. (29) 761-45-92 wew. 58
tel. kom. 696 154 378
e-mail:  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
e-mail: 
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

https://gok.czerwin.pl

Godziny otwarcia:
poniedziałek - 8.00-16.00
wtorek - 8.00-20.00
środa - 8.00-16.00
czwartek - 8.00-16.00
piątek - 8.00-16.00

 


 Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwinie
Plac Tysiąclecia 1, 07-407 Czerwin
tel. (29) 761-45-92, 761-45-67 Kierownik wew. 36
Dział świadczeń rodzinnych wew. 52
pracownicy socjalni wew. 55
czynny jest od poniedziałku do piątku w godz. 7.30 - 15.30
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
bip:  https://ops.czerwin.pl

 


 Gminna Biblioteka Publiczna w Czerwinie
Plac Tysiąclecia 1, 07-407 Czerwin
tel. (29) 761-45-92, 761-45-67
czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 8.00 - 16.00
e-mail:  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
https://biblioteka.czerwin.pl

Link do katalogu FIDKAR Miejskiej Biblioteki Publicznej  w Ostrołęce

Filia w Piskach
ul. Słowackiego 22, 07-407 Czerwin
czynna  poniedziałek- piątek 9.00- 17.00

Statut Gminnej Bibliotece Publicznej w Czerwinie

Regulamin Organizacyjny Gminnej Biblioteki Publicznej w Czerwinie

 


 Zakład Gospodarki Komunalnej w Czerwinie
Przemysłowa 1, 07-407 Czerwin
tel./fax (29) 761-45-80
czynny jest od poniedziałku do piątku w godz. 7.00 - 15.00

 

Regulamin dostarczania wody i odprowadzania ścieków na terenie gminy Czerwin

Taryfy dla zbiorowego zaopatrzenia w wodę i zbiorowego odprowadzania ścieków na terenie gminy Czerwin

Statut Zakładu Gospodarki Komunalnej

 


 Żłobek Gminny w Czerwinie
ul. Parkowa 3, 07-407 Czerwin
tel. 602 734 569
czynny jest od poniedziałku do piątku w godz. 7.00 - 16.30
e-mail:  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
bip:  https://zlobek.czerwin.pl

 



Dzienny Dom "Senior +" w Czerwinie

Plac Tysiąclecia 1, 07-407 Czerwin
tel. (29) 761-45-92, 761-45-67
czynny jest od poniedziałku do piątku w godz. 8.00 - 16.00
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
bip: https://czerwin.pl

 


Placówki oświatowe

Szkoła Podstawowa im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Czerwinie

ul. Piastowska 23A, 07-407 Czerwin
tel. 29 761 45 01
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Szkoła Podstawowa w Piskach
ul. Słowackiego 22, 07-407 Czerwin

tel. 29 761 55 86

Przedszkole Samorządowe w Czerwinie
ul. Parkowa 3, 07-407 Czerwin
tel. 29 761 46 38
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Lp. Nazwa jednostki organizacyjnej Adres jednostki telefon e-mail adres strony int. czynny
 1

Gminny Ośrodek Kultury
w Czerwinie

 ul. Szkolna 1,
07-407 Czerwin
 29 761-45-92 wew. 58
kom. 696 154 378

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 https://gok.czerwin.pl pon - 8.00-16.00
wt - 8.00-20.00
śr - 8.00-16.00
czw - 8.00-16.00
pt - 8.00-16.00
 2 Ośrodek Pomocy Społecznej
w Czerwinie
Plac Tysiąclecia 1,
07-407 Czerwin

29 761-45-92
29 761-45-67
Kierownik wew. 36
Dział świadczeń rodzinnych wew. 52
pracownicy socjalni wew. 55

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 https://ops.czerwin.pl pon - 7.30-15.30
wt - 7.30-15.30
śr - 7.30-15.30
czw - 7.30-15.30
pt - 7.30-15.30
 3 Gminna Biblioteka Publiczna
w Czerwinie
 Plac Tysiąclecia 1,
07-407 Czerwin

29 761-45-92
29 761-45-67

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. 

FIDKAR
Miejskiej Biblioteki Publicznej w Ostrołęce
Statut Gminnej Bibliotece Publicznej w Czerwinie
Regulamin Organizacyjny
Gminnej Biblioteki Publicznej w Czerwinie

pon - 8.00-16.00
wt - 8.00-16.00
śr - 8.00-16.00
czw - 8.00-16.00
pt - 8.00-16.00 
Filia w Piskach

ul. Słowackiego 22,

07-407 Czerwin

pon - 9.00-17.00
wt - 9.00-17.00
śr - 9.00-17.00
czw - 9.00-17.00
pt - 9.00-17.00

mapa

PZP

PSE

 

Ostrzeżenie - Biuro Prognoz Me...

10 lipiec 2020
Ostrzeżenie - Biuro Prognoz Meteorologicznych

Ostrzeżenie meteorologiczne nr 56 Zjawisko/Stopień zagrożenia: Burze z gradem/2...

Działania priorytetowe dzielni...

10 lipiec 2020
Działania priorytetowe dzielnicowych Posterunku Policji w Czerwinie

   Plan działań dzielnicowych w okresie 1 lipca - 31 grudnia 2020r. &...

Skorzystaj z nieodpłatnej pomo...

09 lipiec 2020
Skorzystaj z nieodpłatnej pomocy prawnej

Osoby w trudnej sytuacji mogą znaleźć nieodpłatną, profesjonalną pomoc w j...

O nawadnianiu gospodarstw i ni...

06 lipiec 2020

20 lipca 2020 r. kończy się w oddziałach regionalnych ARiMR nabór wniosków ...

Zarząd Województwa Mazowieckie...

03 lipiec 2020

Zarząd Województwa Mazowieckiego zaprasza organizacje pozarządowe oraz podmioty...

Uwaga hodowcy ryb - można złoż...

02 lipiec 2020
Uwaga hodowcy ryb - można złożyć w ARiMR wniosek o dofinansowanie

Od 1 lipca - rolnicy, którzy w związku z wystąpieniem suszy lub powodzi w 2019...

OGŁOSZENIE O WPROWADZENIU STOP...

26 czerwiec 2020

Zarządzeniem Nr 89 Prezesa Rady Ministrów w sprawie wprowadzenia stopnia alarmow...

Pomoc suszowa dla utrzymującyc...

25 czerwiec 2020

Rolnicy, którzy w związku z wystąpieniem suszy lub powodzi w 2019 r. ponieśli st...

Materiał siewny 2020: finał na...

24 czerwiec 2020

W czwartek, 25 czerwca, upływa termin naboru wniosków o przyznanie dopłaty z tyt...

ARIMR kontynuuje wypłatę pomoc...

19 czerwiec 2020
ARIMR kontynuuje wypłatę pomocy suszowej

ARiMR kontynuuje wypłatę pomocy suszowej dla rolników, których gospodarstwa ucie...

Ostrzeżenie - Biuro Prognoz Me...

19 czerwiec 2020
Ostrzeżenie - Biuro Prognoz Meteorologicznych

Ostrzeżenie meteorologiczne Zjawisko/Stopień zagrożenia: Burze z gradem/2 Obsza...

Nabór dzieci do żłobka gminneg...

17 czerwiec 2020
Nabór dzieci do żłobka gminnego

DO POBRANIA: KARTA ZGŁOSZENIA  

© 2017 Urząd Gminy Czerwin, Plac Tysiąclecia 1, 07-407 Czerwin, tel. 29 761 45 67, fax 29 761 92 17
Korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki. Więcej informacji można znaleźć
w Polityce prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie.

szukaj